De watertoren, een landmark van Lisse-Hillegom recent gerenoveerd

AW Groep directeur  Ad Wijnhout met een inspirerende presentatie.

Leerlingen brengen bewoners in beweging voor duurzaamheid

 

De Klimaatburgemeester van Lisse en Lisse Duurzaam hebben 10 leerlingen van het Fioretti College geïnspireerd en begeleid bij “Challenge” Duurzaamheid. Dit in het kader van de ‘dromen en doen week’ van 4 HAVO leerlingen. De opdracht luidde: “Hoe kunnen we de bewoners in de bollenstreek motiveren om tot concrete actie over te gaan?” Dit is nodig om de klimaatdoelen, met inspanning van ons allemaal, te halen. Jongeren maken zich echt zorgen, bleek tijdens de gesprekken.

 

Maandag werd het onderwerp duurzaamheid breed belicht door Klimaatburgemeester Angelique Sijsenaar. Johan Nooijen van Lisse duurzaam lichtte toe hoe energie bespaart kan worden door verandering in gedrag en het nemen van simpele maatregelen.

In de middag werd door MarktResponse uit de doeken gedaan in welke doelgroepen je inwoners kunt delen. Iedere doelgroep wil op een andere manier aangesproken worden; belangrijk voor de leerlingen om rekening mee te houden in hun oplossing.

Dinsdag werden de leerlingen geïnspireerd in de watertoren tussen Lisse en Hillegom door directeur Ad en dochter Steffanie Wijnhout van aannemerij de AW Groep. Ze vertelden hoe ze bij de renovatie en inrichting van de watertoren duurzaamheid hebben meegenomen. En niet alleen de renovatie van de watertoren, maar de hele bedrijfsvoering is gebaseerd op duurzaamheid. Een prachtig en inspirerend bedrijf!

De rest van de week hebben de leerlingen o.a. in de raadszaal van het Gemeentehuis onder toezicht van medewerkers van de afdeling Energietransitie gewerkt.

Vrijdag mochten de leerlingen hun oplossingen presenteren aan Wethouder Jolanda Langeveld die speciaal hiervoor ruimte in haar agenda had gemaakt. Zij gaf na de presentaties aan, leuke frisse ideeën te hebben gezien die als inspiratie voor de gemeente kunnen dienen. Al met al een zeer leerzame en geslaagde week.

Een impressie van een week werken aan de Challenge